Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

27 Mayıs 2012 Pazar

TAVUKLU BÖREK

Şimdi de tavuklu börek yapalım :))))
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 orta boy garnütür
12 adet milföy hamuru
1 yumurta arısı
tuz, biber, kekik, zeytinyağı

Tavukları küçük küpler halinde doğruyoruz. Harlı ateşte sularını verip almasını bekliyoruz.

Tavuklar kuruyunca resimdeki kaşık kadar zeytinyağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

En son yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, tuz biber, kekik ekleyip bir alt üst yapıp kapatıyoruz.

Milföy hamurlarını merdane ile bir miktar büyütüyoruz.

Her bir milföy hamuruna 1 dolu yemek kaşığı harçtan koyarak bohça gibi kapatıyoruz.


Tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurta sarısı sürüp susam serpip
180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder