Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

29 Mayıs 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI

Zeytinyağlı lezzetler içerisinde bir klasik Zeytinyağlı Enginar Dolması.
Yapması kolay yemesi leziz bir yemek. En azından ben çok seviyorum :))
Umarım dener ve beğenirsiniz.

Malzemeler:
2 baş enginar
3 orta boy soğan
1 su bardağı baldo pirinç
1 kaşık salça
tuz karabiber kırmızı biber ve nane
yarım su bardağı riviera zeytinyağı

Enginarları tüm yapraklarını tek tek ayırarak yıkıyoruz.
En dıştaki kaba yapraklarını koparıp kökünü kesiyoruz

Soğanları orta incelikte küp küp kesiyoruz.

Tüm malzemeyi bir kapta birleştirip harmanlıyoruz.

Enginarın yapraklarını ayırıp malzeme bitene kadar tüm yaprakları dolduruyoruz.

Piştiğinde yapraklar kaşık gibi tutulup pirinçli harç yeniyor
ve sonra yaprağın alt kısmı emiliyor.

AFİYET OLSUN......

2 yorum:

  1. Bayılırım enginar dolmasına, çok güzel olmuşlar.Ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Cafe Kanelo. Bende blogunuza bayıldım her an için tarif aşırıp deneyebilirim :)))sevgilerle....

      Sil