Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

12 Mayıs 2012 Cumartesi

MANTARLI TAVUK SOTE

BUGÜNÜN YEMEĞİ MANTARLI TAVUK SOTE

Sıkça yaptığım yemeklerden biride mantarlı tavuk sotedir. Yapımı nispeten basit olmakla birlikte leziz bir yemek olduğunu düşünüyorum :)
   Malzemeler:
- Yarım kilo kültür mantarı
- İki büyük tavuk göğsü
- Üç tane çarliston biber
- Bir orta boy soğan
- Üç dört domates yada domates sos
- Riviera zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber

Öncelikle mantarları zedelemeden yıkayıp limonlu suyun içerisine atıyoruz. Limonlu su mantarın kararmasına engel oluyor.
 Sonra mantarları resimdeki gibi doğruyoruz.

 Mantarları wog tavada harlı ateşte pişmeye bırakıyoruz.


Mantarlar suyunu verip alıncaya kadar kavurmaya bırakıyoruz.
 

Diğer yanda tavuklarımızı küp küp doğruyoruz.


Suyunu çekmiş olan mantarların üzerine tavuğu ekliyoruz. Tavuk suyunu çekip rengi beyazlaşıncaya kadar beraber kavuruyoruz.


Sonra tavaya göz kararı zeytinyağı koyuyoruz ama şunu söyleyeyim yağı ne kadar çoksa okadar lezzetli oluyor :)


Bağdat karışık biber değirmeninde öğüterek baharat koyuyoruz.


Mantar ve tavuk yağla kavrulmaya devam ederken üç biber ve bir soğanı yemeklik doğruyoruz.


Tavaya biber ve soğanı ekleyip alt üst ederek karıştırıyoruz.


Acı seviyorsanız ekstra kımızı biber ekleyebilirsiniz. Tuzunuda ayarladıktan sonra bir süre daha kavuruyoruz.


İki yada üç domatesi küp küp doğrayabilirsiniz ancak ben anne yapımı domates sosu kullanıyorum.


Sosu ekleyip alt üst yapıyoruz.


Bütün tatların özdeşleşmesi için bir bardak su ekliyoruz.
Hiç su eklemedende yapabilir, hatta bu haliyle ekmek arası yapıp pikniğe bile götürebilirsiniz.


Tavamızı kapatıp 10 dakika kaynamaya bırakıyoruz.


Ve sonuuuuuuç.


AFİYET OLSUN......