Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

27 Mayıs 2012 Pazar

ÖĞLEN ARASI NE YAPILIR ????

Özellikle bahar ve yaz aylarında sahil şeridi olan bir memlekette yaşamanın avantajı yadsınamaz.
Bu resimler cuma günü öğle yemeğinde çekildi.
Ne yazık sadece 1 saat molam var ve apar topar yemek yemeye anca yetiyor.
İnsan biraz daha oturup güneşin tadını çıkarmak istiyor.






Kuşbaşılı pide bayılırıııııııım :)))))))

TAVUKLU BÖREK

Şimdi de tavuklu börek yapalım :))))
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 orta boy garnütür
12 adet milföy hamuru
1 yumurta arısı
tuz, biber, kekik, zeytinyağı

Tavukları küçük küpler halinde doğruyoruz. Harlı ateşte sularını verip almasını bekliyoruz.

Tavuklar kuruyunca resimdeki kaşık kadar zeytinyağı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

En son yıkayıp süzdüğümüz garnitürü, tuz biber, kekik ekleyip bir alt üst yapıp kapatıyoruz.

Milföy hamurlarını merdane ile bir miktar büyütüyoruz.

Her bir milföy hamuruna 1 dolu yemek kaşığı harçtan koyarak bohça gibi kapatıyoruz.


Tepsiye dizdiğimiz böreklere yumurta sarısı sürüp susam serpip
180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN..........

ALMAN PASTASI

Pasta yapıyoruuuuuuuuz.

Malzemeler:
(Kek için)
2 adet yumurta,
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu,1paket vanilya

Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 çorba kaşığı labne peyniri.

Üzeri için:pudra şekeri (isteğe göre)

Öncelikle yumurta ve şekeri porselen veya cam bir kasede
şeker eriyip krema görüntüsü alana dek çırpıyoruz.
Bu karışıma yağ ve yoğurdu ekleyip mikserle bir süre çırptıktan sonra,
un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz.
Bu aşamada mikser kullanmak yerine çırpma teliyle yavaşça karıştırıyoruz.

Küçük kare yada yuvarlak borcama döktüğümüz karışımı 180 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz.

Klasik pişmeyi ölçe yöntemimiz bıçak batırdığımızda temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiştir.

Kek pişerken bir tencerede krema malzemesinin tümünü karıştırarak katı bir muhallebi elde ediyoruz. Muhallebi pişip biraz ılındığında labne peyniri ekleyerek mikserle akıcı bir krema elde edene dek çırpıyoruz.

Keki tam ortadan ikiye bölüyoruz.


Bir muzu ince dilimler halinde kekin üstüne yayıyoruz.

Sonra kremanın yarısını muzların üstüne yayıyoruz.
Diğer parçayı kapatıyoruz.
Kalan krema ile keki kaplıyoruz.
Burada kremanın tümünü kekin içine koyup.
Kekin üstüne puda şekeri serpebilirsiniz.
O haliyle pastanelerde satılan alman pastası görüntüsüne kavuşuyor.

AFİYET OLSUN.................

YAĞMURLARRRRR

Bitmedi bu yağmurlar. Tamam kabul doğa yıkanıyor, parlıyor, toprak besleniyor, yeşeriyor. Ama yeter artık bir güneş açsın demekten kendimi alamıyorum.


Benle aynı fikirde birileri daha var :)))
Bunlar evimin çatısındaki kuş yuvaları, hepsi çamurdan ve çalı parçalarından yapılmışlar.
Dışarda yağmur yağdığında tüm kuşlar yuvalarına doluşup aynı anda çığık çığlığa bağırıyorlar
ve bence kuş dilinde "yeter artık bitsin bu yağmur" diyorlar.
Doğru söze ne denir :)))