Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

31 Ağustos 2012 Cuma

ARKADAŞLARLA BULUŞTUK......

Geçen akşam canım arakadaşlarımı ağırladım. Bu vesileyle uzun zamandır yazamadığım tarif yazılarımada geri dönüyorum.
 
TARİF-1
MUZLU RULO PASTA
(tarifi blog gezerken görüp kopyalamışım ancak kime ait olduğunu hatırlamıyorum ne yazıkki.)

Malzemeler:
Keki için:
· 4 yumurta
· 4 kahve fincanı un
· 4 klahve fincanı şeker
· 1 kabartma tozu
· 1 vanilya

Krema için:
· 1 litre süt 
     6 çorba kaşığı tozşeker
· 4 çorba kaşığı un
· 2 yumurta
· 1 vanilya
· Muz

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpıyoruz sonra diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. (kabarması gerekmediği için mikserle çırpabilirsiniz.)

Büyük fırın tepsisine yağlı kağıt serip karışımı spatula ile eşit şekilde yayıp 180 derece fırında pişiriyoruz.

İnce bir tabaka olduğu için çok kısa sürede pişiyor ve kek daha sıcakken rulo şeklinde sarmak gerekiyor.(Yağlı kağıdıda bir miktar yağlamakta fayda var çünkü kek zor sıyrılıyor.)

Kek pişerken Kremayı pişiriyoruz, sonrada ılınmasını bekliyoruz. (İyice soğuması daha iyi olurmuş çünkü soğudukça katılaşıyor.)

Resimdeki gibi kekin üstüne kremanın 3'de 2'sini yayıp muzları koyup sarıyoruz. kalan kremayıda rulonun üstüne döküyoruz. Bol hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
 

TARİF-2
MAYALI POĞAÇA
Malzemeler:
1 paket (42 gr) yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
 
Maya ve şeker ılık sütün içinde çözülüp kabarması bekleniyor. Sonra diğer malzemeler ile karıştırılarak un ekleniyor. Un göz kararı ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar eklemek gerekli. Daha sonra ılık bir yerde 1 saat kadar hamur dinlendiriliyor. (İlk halinin iki katına çıkmalı)
Dinlenen hamuru bir kere daha yoğurup şekil verebilirsiniz ben resimdeki gibi şekillendirdim. (Tepsiye tamamen yayıp pizzada yapılabilir.)
Sonuç nasıl :))
 
TARİF-3
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
Malzemeler:
2 büyük soğan
yarım kilo pirinç
göz kararı zeytinyağı, tuz, nane, maydanoz, toz biber
(Başka baharatlarda konulabilir ve yağı ne kadar çoksa okadar lezzetli olur:)
 
TARİF-4
TİRAMİSU(TÜRK USULÜ)
Malzemeler:
Krema için :
4 bardak süt
1 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
200 gr labne peyniri
 
hazır pandispanya keki
1 kahve fincanı sıcak su
2 yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı şeker
 
1 Tatlı kaşığı türk kahvesi
1 Tatlı kaşığı kakao
 
Krema için labne peyniri harici malzeme ocakta muhallebi kıvamında pişirilir ve soğutulur. Sonra labne peyniri eklenerek çırpılır. (muhallebi oldukça sert olduğu için mikserin en yüksek hızında çırpmakta fayda var)
Bu sırada kekik bir katı servis tabağına alınıp hazırladığımız kahve şeker karışımının yarısı ile ıslatılır. Kremanın yarısı araya sürüldükten sonra ıslatılan diğer kek üste kapatılıp kalan krema yayılır.
En son türk kahvesi ve kakao tel süzgeç ile üste serpilir.
 

 
İŞTE SONUÇÇÇÇ.