Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

26 Aralık 2015 Cumartesi

ETLİ LAHANA DOLMASI

 Bir tane orta boy lahanayı dörde bölüp tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
750 gr kıyma,1 bardaktan biraz az pirinç 2 orta boy soğan yarımşar tatlı kaşığı tuz ve kırmızı biber ile 1 tatlı kaşığı nane birer çorba kaşığı domates ve biber salçası ile bir çay bardağı zeytinyağını harmanliyoruz.
Lahananin köklerini tencerenin dibine diziyoruz.  Yaprakları sarıp en üste iki domates rendesi ve biraz daha zeytinyağını ekliyoruz. Pirinç az olduğu için tencerenin yarısına kadar su koymak yeterli olacaktır. Orta ateşte 30 - 35 dakikada pisecektir.
AFİYET OLSUN❤


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder