Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

26 Aralık 2015 Cumartesi

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ 

Önce 1 kg ıspanagı iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz.  Geniş bir tencerede orta ateşte suyunu verinceye kaşar pişmeye bırakıyoruz. İyice ezildiğinde altını kapatıp süzgeçe döküyoruz. Kendi kendine süzülüp ılıklaştiğında birazda elle sıkarak kenara ayırıyoruz.

3 büyük soğan 300 gr kıyma bir kaşık salça tuz kırmızı ve karabiberi yarım su bardagi yağda çeviriyoruz. Son olarak ıspanakları ekleyip iyice harmanliyoruz. 
3 tane baklava yufkasina biraz sıvı yağ su karışımı sürüp harcı yerleştiriyor.  Uzun sigara börekleri gibi sarıp üstüne bir yumurta sarısı sürüyoruz. 180 derece fırında 30 dakika pişmemiş yeterli. 
AFİYET OLSUN ❤

ETLİ LAHANA DOLMASI

 Bir tane orta boy lahanayı dörde bölüp tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlıyoruz.
750 gr kıyma,1 bardaktan biraz az pirinç 2 orta boy soğan yarımşar tatlı kaşığı tuz ve kırmızı biber ile 1 tatlı kaşığı nane birer çorba kaşığı domates ve biber salçası ile bir çay bardağı zeytinyağını harmanliyoruz.
Lahananin köklerini tencerenin dibine diziyoruz.  Yaprakları sarıp en üste iki domates rendesi ve biraz daha zeytinyağını ekliyoruz. Pirinç az olduğu için tencerenin yarısına kadar su koymak yeterli olacaktır. Orta ateşte 30 - 35 dakikada pisecektir.
AFİYET OLSUN❤


ZENCEFİL ÇAYI
Göğsünüz tıkandığında ya da grip olacaginizi hissediyorsanız zencefil çayı içmemiz tavsiye ederim.
Ceviz büyüklüğünde taze zencefilin kabuğunu soyup ince ince doğrayın bir dal tarçın çubuğu, iki limon dilimi ve 3-4 fincan su ile 5-6 dakika kaynatın.  İkinci fincandan sonra daha rahat nefes aldığınızı hissedeceksiniz.
Afiyet olsun❤🌹

GRİ BİR GÖKYÜZÜ  OLSADA İÇİMİZDE GÜNEŞ DOĞSUN İNŞALLAH 
Dibek kahvesi içelim o zaman☕❤🌹