Derin bir nefes aldım, sabahın çiğ damlası tadını, denizin tuzunu, kokusunu içime çektim, doğan güneşin ufku kızıla boyamasını izledim ve yaşamak ne güzel şey dedim içimden.

1 Ocak 2016 Cuma

❤2016 YILBAŞI SOFRAMIZDAN❤
Aslında yılbaşını ailemizle gecirecektik. Ama ani ve yoğun kar yağışı nedeniyle gidemedik.
Yeni yıla moralli girelim diye güzel bir sofra kurduk. Sofradaki herşey benim el emegimdir. 
 Masamızda ızgara köfte buğday salatası mantar sote amerikan salatası zeytinyağlı biber dolması peynir ve meyve tabağı ile muzlu pasta vardı.  Tarifleri vereyim...
BUĞDAY SALATASI:
Bir bardak aşurelik buğdayı bol suda haşlayıp diri kalacak şekilde altını kapatıp suda bekletiyoruz. Bir kase küçük küçük kıyılmış kornison turşu bir kase halka kesilmiş biberli yeşil zeytin bir kase ince kıyılmış dere otu küçük kutu mısır konserve ve süzülmüş bugdaylari birleştirip üzerine istediğiniz kadar limon nar ekşisi ve zeytinyağını ekliyoruz. Bir iki saat dolapta beklediğinde daha güzel olacaktır.
AFİYET OLSUN ❤ 
AMERİKAN SALATASI:
Amerikan salatasını herkes farklı yapar bu benim sevdiğim bir tarif ayrıca hafif.
Bir büyük patatesi küçük küplere bölüyoruz. Bol suda yumuşayana kadar haşlıyoruz. Dikkat çok yumuşak olmasın çünkü sosun içinde dağılır. Bir küçük kavanoz garnitur bir kase doğranmış kornison turşu yarım kaşe küçük doğranmış sosis ve haşlanmış patatesleri bir kapta birleştirip tuzunu ayarlıyoruz. İki kase yoğurt ile 3 çorba kaşığı maydanozi karıştırıp bütün malzemeyi birleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN ❤ 
MANTAR SOTE:
10-12 kültür mantarını ince ince doğruyoruz ve limonlu suda bekletiyoruz. Teflon tavada harlı ateşte mantarlar suyunu verip cekinceye kadar kavuruyoruz. Suyu gidince iki çorba kaşığı riviera zeytinyağını ekleyip biraz daha çeviriyoruz. Orta boy bir soğanı ince ince doğruyoruz mantara ekliyoruz. Biraz daha kavurup yarım kaşık domates yarık kaşık biber salçası ile iki domatesin rendesi ekliyoruz. Suyunu hafif çektiğinde altını kapatıyoruz.
AFİYET OLSUN ❤ 
 MUZLU PASTA:
Pandispanya kek için 3 yumurta ile bir bardak şekeri çırpıp boza kıvamına getiriyoruz. Üzerine 1,5 bardak un 1 paket kabartma tozu ve vanilin ekleyip yavaşça karıştırıyoruz. Kelepçeli kalıbı yağlayıp malzemeyi içine döküyoruz. 170 derece fırında 15-20 dakikada pişecektir. Keki fırından alıp kelepçeyi açmadan soğumasını beklemelisiniz. Dr.Oetkerin pasta kreması diye bir ürünü var. Görüntü olarak krem şantiye benziyor ancak çırpıldığında daha sert ve yoğun bir kremaya dönüşüyor.  Pandispanya keki iki kata ayırıyoruz kek parçalarını bir çay bardağı şekerli süt ile ıslatıyoruz. Kremadan önce alt kata bolca sürüp iki muzu halka halka kesip diziyoruz . Üst katıda kapatıp kalan kremayı sürüyoruz. Ben süsleme için biraz çikolata eritip kullandım siz istediğiniz malzeme ile susleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN ❤ 

❤2015'İN SON SABAHI❤
Benim için dolu dolu geçen bir yıl oldu 2015. Sanki bir yıl içinde 2-3 yıl yaşamış gibi hissettim diyebilirim. Önümüzde hayatımıza yeni tatlar katacak kocaman bir yıl var. Yeni yılı güzel geçirmek huzur ve mutluluklar yaşamak elimizde buna inanıyorum. 
Herkese gönlündeki gibi bir yıl diliyorum.❤

EVDE ÇITIR SİMİT
2015'in son sabahına özel bir kahvaltı için evde simit yapmaya karar verdim. Simiti çok severim ancak çoğu zaman aradığım lezzette simit bulamıyorum. Özellikle dışı kıtır ve içinde az ekmek olan simit sevenlerdenseniz bu tarifi tavsiye ederim. 
Hamur için birer su bardagi süt ve suyu ılıtıyoruz. Geniş bir kapta 4 su bardağı un 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı mahlep 1 çay bardağı zeytinyağını birleştirip üzerine ılık sıvıları ekleyerek yoguruyoruz. Ben hamuru gece yoğurdum ve sabaha kadar mayalanmaya  bıraktım. Hamurum sabah 3 kat büyümüştü. Bir avuç un tezgaha serpip biraz daha yoğurdum. 6 esit parcaya bölüp halka şekli verdim. Yarım su bardağı pekmezi bir çay bardağı su ile açıp halkaları içine aldım. Her tarafı pekmez olunca susam dolu tabağa alıp susama buladım.  Püf noktası vereyim hazır susamlar beyaz oluyor ve simit pişsede beyaz kalıyor o nedenle önce susamı teflon tavada rengi dönene kadar kavurdum ve o şekilde kullandım. 170 derecede 15-20 dakikada pişiyor simitler. Tepsiyi tam ortaya koyarsanız hem alttan hem üstten pişecektir. 
AFİYET OLSUN ❤